Datorer, internet och databaser

Datorer och utskrifter

På biblioteken finns det publika datorer som du kan använda. Alla datorer har skrivare kopplade till sig. Kostnaden för en svartvit A4-utskrift är 2 kronor. En färgutskrift kostar 5 kronor. Köp utskriftskort i lånedisken. 

Wifi

När du är på huvudbiblioteket kan du koppla upp dig och surfa helt gratis.

Så här loggar du in:

Öppna Wi-Fi nätverk. Välj Blg guest (ev. måste du välja anslut). Välj registrera dig HÄR!

På vissa paddor och bärbara datorer kommer inte inloggningsrutan fram. Prova i så fall att gå till bkise01.borlange.se.

Fyll i Förnamn, Efternamn, E-postadress

Välj:

Registrera

Logga in

Acceptera

Fortsätt

Databaser och söktjänster

Alex Författarlexikon
Alex är ett svenskt litteraturlexikon med fakta om över 5 000 skönlitterära författare. Här finns även presentationer av olika litterära priser samt information olika länder, epoker och stilar. Du behöver inga inloggningsuppgifter för att söka.

Arkiv digital - Släktforskning
Du har tillgång till Arkiv digital från våra datorer på IT-torget. Där finns cirka 74 miljoner färgbilder på kyrkböcker samt andra historiska dokument.
OBS! Endast en användare åt gången. Här kan du se en film om Arkiv Digital.

Cineasterna
Streamingtjänst för 1 500 filmer från hela världen. Allt du behöver är en internetuppkoppling och ditt lånekort. Du kan titta på två filmer per månad och du har 48 timmar på dig att se klart filmen från det att du börjat titta.

Dalsök
Dalsök är en samsökningsfunktion för samtliga folkbibliotek i Dalarna.
Du behöver inga inloggningsuppgifter för att söka.

Global Grant
Databasen innehåller information om stiftelser, fonder och andra bidragsgivare och täcker in de flesta områden.Du loggar in genom att först välja bibliotek (Borlänge) och sedan skriver du in ditt lånekortsnummer.
OBS! Det fungerar inte med personnummer.

Legimus
I Legimus kan du som har ett läshinder samt registrerat dig för egen nedladdning söka efter böcker att låna. I biblioteket finns mer än 110 000 anpassade titlar.
Besök något av våra bibliotek så berättar vi mer.

Nationalencyklopedin
Från våra publika datorer på biblioteket kan du söka fritt i uppslagsverket NE. OBS! Vi har för närvarande problem med automatisk inloggning. Vi jobbar för en lösning.

Pressreader
Läs e-tidningar från hela världen! Biblioteket ger dig tillgång till över 6 000 dagstidningar och tidskrifter på 65 olika språk. Logga in på bibliotekets webbsida med låntagarnummer/personnummer och pinkod för läsning hemifrån. Eller, om du är ansluten till Borlänge biblioteks wifi: Öppna appen Pressreader och ladda ner tidningarna för fri tillgång i 72 timmar.

Svenska dagstidningar

Världens bibliotek