Borlänge blir en del av Dalabiblioteken!

Dalabiblioteken är ett samarbete mellan biblioteken i Dalarnas 15 kommuner. Snart kommer Borlänge bibliotek att bli en del av det samarbetet. Du kommer då att kunna låna och reservera böcker och andra medier från hela Dalarna – på ett och samma bibliotekskort!

Under en period kommer biblioteken i Borlänge stängt för byte av IT-system. Då stängs även bibliotekets hemsida ned. Redan innan stängningen påverkas dock bland annat reservationer, fjärrlån och e-medier.

Lånetiden på medier är förlängd under den här perioden och ni får gärna vänta med att återlämna de böcker ni har hemma tills efter vi har öppnat igen.  

Låntagaravtal

För att kunna låna böcker efter inträdet i Dalabiblioteen behöver du godkänna ett låntagaravtal där du:

  • tillåter att vi registrerar dina personuppgifter i Dalabibliotekens gemensamma system.
  • godkänner våra låneregler.

Från och med att biblioteket öppnar kan du läsa avtalet genom att logga in med dina gamla inloggningsuppgifter på dalabiblioteken.se och därefter välja länken Avtal högst upp på skärmen. Har du BankID kan du även signera avtalet där. Saknar du inloggningsuppgifter eller BankID är du välkommen att besöka något av biblioteken i Borlänge så hjälper vi dig. 

På grund av GDPR måste du som vårdnadshavare komma till biblioteket för att signera ditt barns låntagaravtal. Detta gäller alla barn mellan 5-12 år. Barn yngre än 5 år lånar via sin vårdnadshavares bibliotekskort. Ungdomar mellan 13-17 år kan själva godkänna låntagaravtalet på biblioteket med ett giltigt ID-kort eller med Freja-ID.

Har du frågor?

Du kan ringa till 0243-743 88 eller mejla till biblioteket@borlange.se

 

Välkommen till Dalabiblioteken!