Borlänge bibliotek i coronatider

Här finns information om vad som händer på Borlänge bibliotek med anledning av coronaviruset.

Öppettider

Vi har öppet, men tiderna kan ändras snabbt så det är bra att titta på webben en extra gång innan du besöker oss. Detta gäller just nu:

- Huvudbiblioteket: måndag - fredag 10–18.
- Kvarnsveden: måndag 14–18, tisdag 9–13, onsdag 14–18, torsdag 9–13, fredag 9–13.
- Torsång: måndag 16–19.

Stanna hemma om du är sjuk

Det är viktigt för oss alla att du stannar hemma om du känner dig sjuk med snuva, halsont, hosta eller feber – även vid lindriga symptom. Kontakta biblioteket om du vill ha hjälp med omlån eller andra frågor.

Håll avståndet

Vi uppmanar alla biblioteksbesökare att tänka på att hålla avstånd och inte stå för nära varandra. Vi har satt upp skyltar och markeringar för att påminna om detta.

Gratis hemleverans

Vi erbjuder gratis hemleverans av böcker till dig som befinner dig i riskgruppen för coronaviruset. Vi kan även plocka ihop en kasse med dina önskemål som du hämtar vid vår entré. Ring 0243-743 88 under bibliotekets öppettider eller skicka e-post till biblioteket@borlange.se

Ändrade låneregler

Vi har tillfälligt tagit bort spärren för maximalt antal omlån. Vi tar inte ut böter som uppstår på grund av svårigheter att återlämna material. Gränsen för antalet lånade e-böcker och e-ljudböcker har utökats.

Skriva ut, skanna, kopiera

För närvarande finns inte möjlighet att använda bibliotekets skrivare. På Servicecenter i Stadshuset på Röda vägen 50 går det att skriva ut för privat bruk samt dokument som ska till myndigheter (exempelvis försörjningsstöd, bygglovsansökningar och liknande). För att skriva ut papper som ska till myndigheter går det även bra att besöka Statens Servicecenter på Stationsgatan 2-4.

Inställda program

Alla bibliotekets programpunkter är tyvärr inställda på obestämd tid framöver. Håll utkik efter uppdaterad information på vår webb och i sociala medier.

Använd e-biblioteket

Använd gärna bibliotekets digitala tjänster! Här finns e-böcker, e-ljudböcker, e-tidskrifter och film som du kan låna hemifrån. Logga in på Mina sidor. Har du inget bibliotekskort? Du kan skaffa ett tillfälligt lånekonto som gäller i 48 timmar.

Följ oss på Facebook och Instagram

I våra sociala medier lägger vi ut stort och smått från bibliotekets vardag – både aktuell information och tips av olika slag.

Om coronaviruset

Vi följer Borlänge kommuns riktlinjer och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen. På Borlänge kommuns webbplats finns tillförlitlig och uppdaterad information om coronaviruset och sjukdomen covid-19.

För barn

För barn finns två nyutkomna och nedladdningsbara böcker om coronaviruset och covid-19, Coronaboken och Coronavirus : en bok för barn.