Borlänge bibliotek i coronatider - juni 2021

Öppettider

Måndagen den 14 juni öppnar biblioteken i Borlänge åter för besökare inne i bibliotekets lokaler.

Observera att skärpta allmänna råd fortfarande gäller och att servicen därför är begränsad.

Håll avståndet

Vänligen kom ensam, gör ditt besök så kort som möjligt och tänk på att hålla avstånd.

Antalet besökare inne i lokalerna begränsas till 50 personer samtidigt.

Fortsatt ändrade låneregler

Vi har tillfälligt tagit bort spärren för maximalt antal omlån. Vi tar inte ut böter som uppstår på grund av svårigheter att återlämna material.

Datorer

Datorer finns tillgängliga för korta ärenden på upp till 15 minuter.

Utskrifter, scanning och kopiering

För närvarande finns inte möjlighet att använda bibliotekets skrivare. På Servicecenter i Stadshuset på Röda vägen 50 går det att skriva ut för privat bruk samt dokument som ska till myndigheter (exempelvis försörjningsstöd, bygglovsansökningar och liknande).

För att skriva ut papper som ska till myndigheter går det även bra att besöka Statens Servicecenter på Stationsgatan 2–4.

Gratis hemleverans upphör

Vår extra service med gratis hemleverans upphör. Däremot kan vi fortfarande plocka ihop en kasse med dina önskemål som du hämtar vid vår entré. Ring 0243-743 88 under bibliotekets öppettider eller skicka e-post till biblioteket@borlange.se

Använd e-biblioteket

Använd gärna bibliotekets digitala tjänster! Här finns e-böcker, e-ljudböcker, e-tidskrifter och film som du kan låna hemifrån. Logga in på Mina sidor. Har du inget bibliotekskort? Du kan skaffa ett tillfälligt lånekonto som gäller i 48 timmar.

Följ oss på Facebook och Instagram

I våra sociala medier lägger vi ut stort och smått från bibliotekets vardag – både aktuell information och tips av olika slag. Sök på Borlänge bibliotek!

Om coronaviruset

Vi följer Borlänge kommuns riktlinjer och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen. På Borlänge kommuns webbplats finns tillförlitlig och uppdaterad information om coronaviruset och sjukdomen covid-19.

Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19