Borlänge bibliotek 50 år vid Sveatorget

För 50 år sedan invigdes Borlänge bibliotek vid Sveatorget. Det firar vi med ett spännande jubileumsprogram för både vuxna och barn. Alla aktiviteter är gratis. Ingen föranmälan. Varmt välkomna!

13 juni

Författaren Johanna Nilsson berättar om sin nya roman Ängeln på Rival. Johanna Nilsson är uppväxt i Borlänge och har skrivit ett 30-tal böcker i olika genrer. Signering. Måndag 13 juni kl. 18.00.

14 juni

Gunnel Furuland är bibliotekarie och litteraturforskare med bokhistoria som specialitet. Hon har skrivit mycket om Fredrika Bremer och talar om hennes roman I Dalarne från 1845. Tisdag 14 juni kl. 18.00.

15 juni

Om Borlänge och Stora Tuna i litteraturen berättar professor emeritus i litteraturvetenskap Bo G Jansson onsdagen den 15 juni kl. 18.00.

13-17 juni

Under veckan bjuder Kulturcentrum Asken på sagovandringar klockan 13.00 varje dag. Måndag till onsdag blir det även allsång och instrumentprovning för barn i biblioteket med Musikskolan, klockan 16.00–18.00.

18 juni

Jubileumsveckan avslutas lördagen den 18 juni kl. 11.00–15.30 med en familjedag på Sveatorget.

• Kommunstyrelsens ordförande Jan Bohman håller ett jubileumstal.
  • Mamma Mu bland tigrar och kråkor. Teaterföreställning baserad på Jujja och Tomas Wieslanders populära barnböcker. Med Linnea Bäck och Bengt Kyllinge.
  • Discopop med Nightshine från Borlänge under mottot: ”Livet är för kort för att inte dansa”.
  • Animato - musik med elever från Borlänge musikskola.
  • Borlängeartisten Carl Norén, aktuell med albumen Svart som balladeroch Kolvaktarens sånger där han tolkar Dan Anderssons dikter.
  • Museipedagogen Annacari Jadling-Ohlsson håller stadsvandringar för barn, från 7 år tillsammans med en vuxen.
  • Inne på biblioteket samtalar byggnadens arkitekt Åke Temnerud med f.d. stadsarkitekt Arne Ludvigsson om när biblioteket kom till Sveatorget.
  • Högläsning av Tove Janssons Sommarboken.

Lördagen bjuder även på fiskdamm, tipspromenader och Black Out Poetry. En utställning med bilder, urklipp och tidstypiska böcker invigs och står sedan framme på biblioteket under sommaren.

Mer information om alla aktiviteter finns under På gång här på webben.

Välkomna!